Vrijwilligerswerk

Iedere vereniging heeft vrijwilligers nodig om alles draaiende te kunnen houden. Ook MOSA~regio heeft veel van deze vrijwilligers nodig, om bijvoorbeeld de wedstrijden te kunnen houden. Maar er is nog veel meer wat gedaan moet worden, en hieronder vind je verschillende functies binnen de vereniging waar we de nodige mensen nog voor zoeken. Is er een functie waar je interesse in hebt, stuur dan een email naar bestuur@mosaregio.nl.

Trainers

Als trainer geef je zwem- of waterpolo training aan een van onze lesgroepen. Van kinderen (sterrenplan) tot senioren (masters) en van hobby tot wedstrijdzwemmers wij hebben alle doelgroepen in huis. Jij traint de doelgroep die jou het beste past.

De trainingsplanning maak je afhankelijk van jouw ervaring met of onder begeleiding van de hoofdtrainer. Interesse voor deze rol, stuur dan een mail naar bestuur@mosaregio.nl.

Wat vragen wij van onze trainers

Onze trainers zijn ambitieus maar hebben ook plezier hoog in het vaandel staan. Je bent minimaal 1 uur per week op een vast tijdstip beschikbaar voor het geven van de training. Voor het trainerschap moet je een cursus volgen. Deze wordt uiteraard door ons gefinancieerd. Voor meer informatie mail: bestuur@mosaregio.nl

Wedstrijd-official(s)

Als wedstrijdofficial zorg jij ervoor dat alle wedstrijden conform reglement worden uitgevoerd. Taken worden op basis van bevoegdheid verdeeld onder de circa 20 officials die per wedstrijd nodig zijn. Het betreft dan het leiden van de wedstrijd, beoordeling van de zwemmers, tijdwaarneming en gegevens verwerking.

Interesse voor deze rol of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar zwemcommissie@mosaregio.nl.

Wat vragen wij van onze officials?

Official wordt je niet zomaar, je moet dan ook bereid zijn om een KNZB opleiding van 4 x 2 uur te volgen. De opleiding wordt vergoed. Er vinden op jaarbasis circa 10 wedstrijden plaats waarvan je bij minimaal 4 stuks moet jureren. Een wedstrijd duurt 2 tot 4 uur.

Begeleider G-zwemmen

Als begeleider G-zwemmen, ondersteun jij een van onze gehandicapte zwemmers bij het beoefenen van de zwemsport. Veelal bestaat dit uit toezicht houden en met hen meezwemmen of spelactiviteiten doen. Je helpt ze met alles wat zij nodig hebben om hun zwemplezier te vergroten.

Interesse voor deze rol of wil je meer informatie, stuur dan een mail naar zwemcommissie@mosaregio.nl.

Wat vragen wij van onze begeleiders?

Jij bent één uur per 2 weken op vrijdag beschikbaar en hebt respect hoog in het vaandel staan en weet gemakkelijk contact te leggen met de mensen om je heen.

Comissieleden

Als commissielid maak je deel uit van een select groepje vrijwilligers dat het leuk vind om concrete inhoud te geven aan belangrijke beleidspunten van onze vereniging. Hierbij kun je denken aan de activiteitencommissie, de sponsorcommissie, waterpolocommissie en de zwemcommissie

Wat vragen wij van onze comissieleden?

De commissies komen enkele keren per jaar samen voor overleg en werken in de tussentijd de afgesproken acties uit. De tijdsbesteding is variabel en flexibel aan te passen aan je eigen schema. Het enige wat jij verder mee dient te nemen is een voorliefde voor het thema waarmee jij aan de slag gaat.